Menu na imprezy

imprezy weselne


Menu 1

  • 1 zupa - rosół
  • 2 mięsa - filet z kurczaka panierowany
    pieczeń wieprzowa z sosem
    zrazy zawijane z szynką i ogóreczkiem kiszonym
  • 3 surówki:
    surówka z marchwi
    surówka z buraczków
    surówka z selera z rodzynkami
  • 4 dodatki - frytki / ziemniaki
  • 5 deser lodowy lub zimą patery owoców
  • 6 zimne mięsa na paterach:
    schab ze śliwką
    domowy pasztet pieczony z żurawiną
    wędliny
  • 7 sałatki:
    tradycyjna jarzynowa
    sałatka z kurczakiem i ananasem lub brokułowa
  • 8 indyk z borówkami
  • 9 jajka faszerowane
  • 10 zawijańce drobiowe na ciepło
  • 11 barszcz czysty, paszteciki
  • 12 bigos
  • 13 kawa, herbata
  • 14 napoje zimne: woda, soki, napoje gazowane 0.7 l na osobę
  • - - - - - - - - - - - - -
  • 130 zł cena za osobę

Menu 2

  • 1 zupa - rosół
  • 2 mięsa - kieszonka z fileta z kurczaka z mozarellą
    pieczeń wieprzowa marynowana w ziołach z sosem śmietanowym
    kotlet szwajcarski ze schabu z szynką i serem
  • 3 surówki:
    surówka z marchwi z brzoskwiniami
    surówka z kapusty czerwonej lub buraczków
    surówka z selera z rodzynkami
  • 4 dodatki - kluseczki śląskie/ ziemniaki/ frytki
  • 5 deser lodowy
  • 6 owoce na paterach
  • 7 zimne mięsa na paterach:
    schab ze śliwką
    domowy pasztet pieczony z żurawiną
    karczek pieczony
  • 8 ciepłe mięsa:
    zawijańce z nóżek faszerowane
    pałki drobiowe zawijane w boczek
  • 9 galareta wieprzowa tradycyjna, koreczki z marynat
  • 10 sałatki:
    tradycyjna jarzynowa, capresse, brokułowa
    sałatka z kurczakiem zielona, gyros lub dowolna inna
  • 11 mini tortille
  • 12 jaja faszerowane
  • 13 słone babeczki z różnymi farszami
  • 14 śledź po wiejsku i z rodzynkami
  • 15 barszcz czysty, krokiety
  • 16 golonka na kapuście
  • 16 kawa, herbata
  • 17 napoje zimne: woda, soki, napoje gazowane 0.5 l na osobę
  • - - - - - - - - - - - - -
  • 140 zł cena za osobę

Menu 3

  • 1 zupa - rosół
  • 2 mięsa - kieszonki drobiowe zapiekane z pomidorami i z serem mozarellą
    polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowo -śmietanowym
    zrazy zawijane z szynką i ogóreczkiem kiszonym lub kotlet szwajcarski ze schabu z szynką i serem
  • 3 surówki:
    surówka z marchwi z brzoskwiniami
    surówka z kapusty czerwonej lub buraczków
    surówka z selera z rodzynkami
    surówka wiosenna na sałacie
  • 4 dodatki - kluseczki śląskie/ ziemniaki/ frytki
  • 5 deser lodowy
  • 6 patery owoców: banany, mandarynki, winogrona, kiwi
  • 7 zimne mięsa na paterach:
    pieczeń z karczka, schab pieczony z morelą

    domowy pasztet pieczony z żurawiną, wędlina
  • 8 ciepłe mięsa:
    zawijańce z nóżek faszerowane pieczarkami i serem
    pałki drobiowe zawijane w boczek
  • 9 sałatki:
    tradycyjna jarzynowa , brokułowa
    sałatka z kurczakiem zielona, gyros lub dowolna inna
  • 10 mini tortille
  • 11 indyk z borówkami
  • 12 galaretki drobiowe lub tradycyjna galareta wieprzowa z nóżek
  • 13 babeczki kruche z nadzieniem
  • 14 barszcz czysty , krokiety
  • 15 zupa gulaszowa lub strogonoff
  • 16 jaja faszerowane
  • 17 roladki omletowe z różnymi nadzieniami
  • 18 śledź po wiejsku i z rodzynkami
  • 19 kawa, herbata
  • 20 napoje zimne: woda, soki, napoje gazowane 0.7 l na osobę
  • - - - - - - - - - - - - -
  • 150 zł cena za osobę
... tort, ciasta , alkohole własne
... przyjęto 1,5 porcji mięsa na osobę - przykładowo dla 30 osób wydajemy 45 porcji mięs (po 15 każdego rodzaju)
... w cenie zawarte dekoracje i kwiaty
... istnieje możliwość zamówienia dla części osób dań wegetariańskich
... stół tzw wiejski - cena w zależności od ilości osób ok. 1200 zł